Aqua Ferskvands Akvarium

Brug helligdagene i akvariet

Hvad skal vi lave?

De fleste forældre kender dette spørgsmål alt for godt. Og indimellem kan det være svært at finde på noget – ikke mindst når der er helligdage som Store Bededag på programmet og der pludselig er tid til at foretage sig noget sammen med familien.

Dyr er altid et hit blandt børn og andre barnlige sjæle, så hvorfor ikke lave en familieudflugt til en af Danmarks mange fantastiske akvarier, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på det fascinerende liv under vandet.

Uanset hvor man befinder sig i Danmark, er der et akvarie inden for en overskuelig afstand. Her kigger vi nærmere på nogle af de mest populære akvarier i landet, som du kan besøge sammen med familien på Store Bededag – eller hvornår det nu passer ind i kalenderen.

Den Blå Planet i København

Er man I København eller omegn skal man ikke snyde sig selv for et besøg på Den Blå Planet, der ligger på Amager på kanten af Øresund – og som navnet antyder byder på et univers af fisk og havdyr fra hele planeten.

Den Blå Planet rummer over 20.000 forskellige dyr fordelt på 450 arter. Det blev indviet af dronning Margrethe i 2013 og har siden begejstret både små og store mennesker med interesse for livet under havoverfladen.

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

I den anden ende af landet – i det nordvestlige Jylland – finder man Nordeuropas største akvarium. Nordsøen Oceanarium ligger i Hirtshals og byder på i alt 75 forskellige akvarier med masser af spændende fisk, havdyr og sæler. Et af akvariet største attraktioner er den specielle klumpfisk, som der i øjeblikket findes to af i Nordsøen Oceanarium – en kæmpe på 350 kilo og en mindre klumpfisk med en vægt på 75 kilo.

Kattegatcentret i Grenå

Ude på Jyllands næse finder man Kattegatcentret, som både byder fisk og dyr fra Kattegat men også mere tropiske arter. I Kattegatcentret finder man blandt andet sæler, fisk og hajer, som lever i farvandet mellem Jylland og Sverige – og så kan man komme helt tæt på Danmarks eneste sandtigerhaj.

Udover de tre nævnte akvarier er der også muligheder for at få store oplevelser på Fiskeri og Søfartsmuseet i Esbjerg, Fjord & Bælt i Kerteminde, AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg og Jyllandsakvariet i Thyborøn.

5DK - aqua-ferksvandsaquarium - store-bededag