Aqua Ferskvands Akvarium

Akvariefisk – en hyggelig hobby

Der er ikke noget så beroligende, som at sidde og betragte et akvarie fuld af fisk. Små, hurtige guppyer, smukke slørhaler og kamplystne kampfisk. Her kan man for alvor svømme hen og lade tankerne flyde. Og så er det også både sjovt og spændende at følge med i livet i akvariet. Det kræver naturligvis at man er klar til at bruge tid på det. Der skal både passes og plejes dyr og planter. Akvariet skal renses og holdes rent og flot. Men det er langt fra så tidskrævende som for eksempel at have en hund. 

Hvordan kommer man i gang? 

Drømmer du om at få dit eget akvarie? Så er det en god idé at starte med at sætte sig ind i hvad det kræver. Du bør også overveje hvilke fisk du helst vil have. Det er nemlig ikke alle arter der kan leve sammen – ligesom der også er arter der kræver mere plads end andre. Netop valget akvariefisk kan være afgørende for hvor stort et akvarie du skal kigge efter. Det er vigtigt, at fiskene trives og har den plads de har behov for. Samtidig er det vigtigt ikke at købe et større akvarie, end du orker at passe. 

Akvarier i alle prisklasser

Selv om akvariefisk ikke er gratis, så er selve akvariet klart den største post i forbindelse med denne interesse. De kan koste helt op til flere tusinde kroner alt inklusiv. Som udgangspunkt kan det dog være en god idé at starte lidt blidt op med et mindre et af slagsen. Men penge skal der trods alt til. Og er det småt med finanserne, kan løsningen være at købe det på kreditkort. Med sådan et i hånden er det muligt at trække kontoen i minus, hvis der opstår behov for det. Og selv om det ikke er anbefalelsesværdigt at gøre det ofte, så kan det være nødvendigt. Ikke mindst hvis der pludselig kommer et godt tilbud på dit drømme akvarie. 

Øg antallet af kubikmeter vand

Når først akvariet er købt er det bare med at komme i gang. Købe fisk, planter, foder og andre nødvendigheder, der kan være med til at skabe et velfungerende akvarie. Og ikke mindst noget smukt at se på. Er det en interesse der fanger, så er det jo altid muligt at udvide antallet af kubikmeter. Det samme gælder mængden og typen af fisk. For der findes jo både de meget nemme zebrafisk og de lidt sværere håndterbare arter, som kræver lidt mere. Og er du rigtig dygtig, kan du måske endda få dem til at yngle? 

kreditkort